Miksi juna?

Juna kulkee Pirkanmaalla paremmin kuin koskaan

Nyt on vuoroja, joista valita!

Yhteensä 25 uutta lähijunayhteyttä avautuu Pirkanmaalla 15. joulukuuta alkaen. Uudet yhteydet on suunniteltu sujuvoittamaan arjen liikkumista niin töihin, kouluun, opiskeluihin kuin vapaa-ajan rientoihin. 

Uudistuksen myötä Nokian ja Tampereen välille tulee 14 uutta vuoroa joka arkipäivä. Tampereen ja Toijalan välille tulee yhdeksän uutta vuoroa, joista viisi kulkee Hämeenlinnan kautta Riihimäelle. Myös Mänttä–Vilppulan suuntaan aloittaa neljä uutta vuoroa joka arkipäivä ja Keuruu–Orivesi–Tampere-välin vuorotarjonta tuplaantuu.

Minne sinä junailisit? Tutustu asemiin ja aikatauluihin

Junailu on nopeaa ja kätevää

Lähijunavuorot on aikataulutettu helpottamaan aamu- ja iltapäiväliikennettä, jolloin työmatkustajat, opiskelijat ja muut arjen liikkujat pääsevät mutkattomasti perille välttäen maanteiden ruuhkat. Junalla matkustaminen säästää sinut myös pysäköintiongelmilta ja siten turhalta stressiltä.

Junaliikenteessä on kattava valikoima lipputuotteita sekä satunnaisesti että säännöllisesti matkustaville. Myös bussilla matkustavat on otettu junalipun ostamisessa huomioon.

Valitse sinulle sopiva junalippu

Junailu säästää luontoa ja lompakkoa

Ympäristöystävällinen juna on edullinen tapa taittaa matkat. Tiesitkö, että junalla kuljettu työmatka on yritykselle aina edullisempi vaihtoehto kuin oman auton käytöstä annettu kilometrikorvaus? Anna autollesi lepopäivä. Jätä se aseman liityntäpysäköintialueelle parkkiin ja säästät bensakuluissa.

Juna on vihreää liikkumista parhaimmillaan. Se tuottaa vähemmän päästöjä ja kuluttaa vähemmän energiaa kuin muut liikennemuodot. Tämä sopii Pirkanmaan alueelle, jonka tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Lähde mukaan tavoitteeseen koko perheen voimin!

On tärkeää opettaa myös lapselle kestävää matkustamista ja miten junassa toimitaan. Pikkuväki viihtyy yleensä hyvin junassa, joten matkasta voi tehdä koko perheen jännittävän elämysretken.

Nainen istuu junassa ja kuuntelee musiikkia kuulokkeilla.

Ideoi, kirjoita, nuku – junassa vietät omaa aikaa

Moni asia on jo matkalla valmis! WhatsApp-viestiin vastaaminen tai kauppalistan miettiminen hoituvat kätevästi junassa. Monelle junamatka tarkoittaa myös omaa, erityistä hetkeä. Toinen rentoutuu raiteilla musiikin tai kirjan parissa, toinen taas innostuu jutustelemaan tai tekemään käsitöitä.

Junan tasaisessa tahdissa on jotain rauhoittavaa ja maagista. Ei siis ihme, että junanvaunussa on kirjoitettu kirjoja, sävelletty musiikkia ja innovoitu uusia keksintöjä. Tiesitkö, että esimerkiksi maailman ensimmäinen ensiapupakkaus on ideoitu junassa?

Lue lisää VR:n hauskoja tarinoita siitä, mitä kaikkea junassa on saatu aikaan.

Turvallinen ja huoleton juna

Matkustaminen junalla on helppoa ja huoletonta – kiskot vievät sinut turvallisesti aina keskustasta ja keskustaan. Junassa voit rauhassa uppoutua vaikkapa kirjaan, sähköpostiin tai keskusteluun.

Raideliikenteen onnettumuuden ovat harvinaisia. Juna on turvallisuutensa ja helppoutensa vuoksi kätevä kulkupeli esimerkiksi pienille koululaisille ja vanhuksille. Junalla liikkumista voi harjoitella aluksi yhdessä ja näyttää, miten esimerkiksi lipun ostaminen toimii. Kun junailu sujuu, käy liikkuminen kätevästi ja nopeasti moniin paikkoihin Pirkanmaalla.

Mies nousemassa junaan asemalla.

Minne haluaisit
junailla?

Lippua vaille
valmis lähtemään?