Liput

Valitse sinulle sopiva junalippu

Juna on nopea, edullinen ja ekologinen tapa arjen matkat.

Junaliikenteessä on kattava valikoima lipputuotteita sekä satunnaisille liikkujille että säännöllisesti matkustaville. Lähijunissa voi matkustaa VR:n kausilipulla ja VR:n lähiliikenteen kertalipulla tai sarjalipulla, jonka ostat sujuvimmin VR Matkalla- tai VR Lähijunat -mobiilisovelluksesta, vr.fi-verkkokaupasta tai VR:n lippuautomaatista. Myös kaukoliikenteen kausi- ja sarjalipuilla voi matkustaa lähijunassa, mikäli kuljettava yhteysväli on sama kuin lipussa.

Lähijunalipun hinta on kuljetusta reitistä riippuen joko 2,30 euroa tai 4,10 euroa (aikuisen kertaliput). Lapset (7–16-vuotiaat), opiskelijat ja eläkeläiset saavat lähiliikenteen lipuista -50 % alennuksen. Huomioi, että Pirkanmaan kuntien välillä kulkee myös kaukojunia, joissa hinnat vaihtelevat hieman.

Hae matkaa ja osta lippu

Nainen nousee bussin kyytiin.

Yhdistä juna- ja bussimatkat kausilipulla

Nyssen kausiliput kelpaavat junassa 3.2.2020 alkaen! Uudistus on voimassa yhteysväleillä Nokia – Tampere (vyöhykkeet ABC), Lempäälä – Tampere (vyöhykkeet ABC) ja Orivesi – Tampere (vyöhykkeet ABCDE).

Tampereen, Nokian, Lempäälän ja Oriveden asemien laitureilta löytyy matkakortinlukijoita, jotka toimivat samalla tavalla kuin busseissa. Ainoa ero on, että matkakortti käytetään lukijalaitteella ennen junaan nousemista. Muista käyttää matkakortti lukijassa myös vaihtomatkoilla!

Lue lisää Nyssen ja VR:n yhteistyöstä ja tutustu kausilipun käyttöön täällä.

Minne haluaisit
junailla?