Liput

Valitse sinulle sopiva junalippu

Juna on nopea, edullinen ja ekologinen tapa arjen matkat.

Junaliikenteessä on kattava valikoima lipputuotteita sekä satunnaisille liikkujille että säännöllisesti matkustaville. Lähijunissa voi matkustaa VR:n kausilipulla ja VR:n lähiliikenteen kertalipulla tai sarjalipulla, jonka ostat sujuvimmin VR Matkalla- tai VR Lähijunat -mobiilisovelluksesta, vr.fi-verkkokaupasta tai VR:n lippuautomaatista. Myös kaukoliikenteen kausi- ja sarjalipuilla voi matkustaa lähijunassa, mikäli kuljettava yhteysväli on sama kuin lipussa.

Lähijunalipun hinta on kuljetusta reitistä riippuen joko 2,30 euroa tai 4,10 euroa (aikuisen kertaliput). Lapset (7–16-vuotiaat), opiskelijat ja eläkeläiset saavat lähiliikenteen lipuista -50 % alennuksen. Huomioi, että Pirkanmaan kuntien välillä kulkee myös kaukojunia, joissa hinnat vaihtelevat hieman.

Hae matkaa ja osta lippu

Nainen nousee bussin kyytiin.

Matkustatko sekä junalla että bussilla?

Silloin sinun kannattaa kokeilla Nysse+VR-yhdistelmälippua. Henkilökohtainen yhdistelmälippu Nysse+VR sisältää Nysse-bussien matkat joko vyöhykkeillä A-C tai A-E sekä junalipun joko Tampere–Nokia-välillä, Tampere–Lempäälä-välillä, tai Tampere–Orivesi-välillä. Lippu on voimassa 30 päivää.

Nysse-lippu ladataan Tampereen matkakortille ja junamatkojen osalta lippuna toimii paperinen VR:n kausilippu. Työsuhdelippuetuuden sisältävät Nysse+VR-liput hankitaan aina Tampereen seudun joukkoliikenteen asiakaspalvelusta.

Lisätietoa Nysse+VR-lipusta löydät täältä.

Nyssen ja VR:n lippuyhteistyö alkaa helmikuussa 2020

Helmikuusta (3.2.2020) alkaen myös Nyssen kausilipulla voi matkustaa kaikissa lähijunissa ja kaukojunissa reiteillä Tampere-Lempäälä, Tampere-Nokia ja Tampere-Orivesi. 

Lue lisää Nyssen sivulla​

Minne haluaisit
junailla?