Junassa olet
työmatka­sankari

Ympäristöystävällinen juna on nopea ja edullinen tapa taittaa työmatkat. Pirkanmaan uusien lähijunayhteyksien ansiosta löydät nyt entistä enemmän aamu- ja iltapäivävuoroja, joilla teet hyvää niin itselle, muille kuin ympäristölle. Hyppää junan kyytiin ja ole työmatkasankari!

Nopeasti ja sujuvasti perille

Junalla kiidät viitta liehuen perille ilman ruuhkia ja pysäköintiongelmia. Pirkanmaan lähijunavuorot on aikataulutettu helpottamaan erityisesti aamu- ja iltapäiväliikennettä, joten ota niistä kaikki hyöty irti. Jätä auto ilmaiselle liityntäpysäköintipaikalle ja kokeile sinulle sopivaa lippuvaihtoehtoa.

Lisää arvokasta aikaa

Junailemalla vaalit oman elämäsi supersankaria eli itseäsi. Tee matka-ajasta hemmotteluhetkesi, jolloin et keskity muuhun kuin rentoutumiseen tai mukavaan tekemiseen. Olipa matka-aikasi tunti tai 15 minuuttia, huomaat ikkunan takana vaihtuvien maisemien rauhoittavan vaikutuksen. Ota siitä kaikki irti!

Ympäristö raiteilleen

Junan supervoima on sen ekologisuus. Se on ylivoimaisesti vihrein kulkuneuvo pitkille matkoille. Juna aiheuttaa vähiten päästöjä ja kuluttaa vähemmän energiaa kuin muut liikennemuodot. Raiteita pitkin matkustamalla teet myös ilmastoteon ja tuet Pirkanmaan tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Työnantajakin voi olla työmatkasankari

Työnantaja voi tukea työntekijöidensä fiksumpaa ja kestävää matkustamista työsuhdelipulla. Lippuja tarjoavat sekä VR että Tampereen joukkoliikenne eli Nysse. Työsuhdelippu on työnantajan osittain tai kokonaan maksama joukkoliikenteen lippu. Se on suosittu luontoisetu, jonka käyttöönotosta päättää työnantaja. 

Työnantajan on mahdollista valita työntekijöille tarjottavaan lippuvalikoimaan myös Nysse+VR -lippu. Lippu sisältää Nysse-bussien matkat joko vyöhykkeillä A-C tai A-E sekä junalipun joko Tampere-Lempäälä -välillä, Tampere-Nokia -välillä tai Orivesi-Tampere -välillä. Lippu on voimassa 30 päivää. Nysse+VR -lipun voi työsuhdelippuna hankkia Tampereen seudun joukkoliikenteen asiakaspalvelusta.

Työsuhdelippu on rekrytointivaltti! Joukkoliikenne tukee kestäviä arvoja ja Pirkanmaan ympäristötavoitteita. Se on turvallista ja vähentää ruuhkia.

Oletko sinä #työmatkasankari?

On sankaritekojen aika! Haastamme sinut kokeilemaan fiksumpaa työmatkailua ja hyppäämään junan kyytiin. Jaa sankaritekosi myös someen tunnisteella #työmatkasankari.