Info

Lähijunaliikenteelle on Pirkanmaalla tilausta

Pirkanmaan lähijunapilotin tulokset näyttävät koronapandemiasta huolimatta positiivisilta. Erityisesti työmatkaliikenne Nokian ja Tampereen välillä piristyi alkuvuonna selkeästi ja lisäsi henkilöauton omistajien kiinnostusta julkista liikennettä kohtaan. Lähijunapilotti on osa liikenne- ja viestintäministeriön ja VR:n ostoliikennesopimusta, joka on nykyisellään voimassa joulukuulle 2020. VR:n tavoitteena on jatkaa pilottia, ja neuvottelut ensi vuoden ostoliikenteestä ovat parhaillaan käynnissä.

Lue lisää 28.8. julkaistusta tiedotteesta

Uudet lähijunayhteydet tuovat pirkanmaalaiset lähemmäs toisiaan!

Pirkanmaalla avautuu 15. joulukuuta 2019 yhteensä 25 uutta lähijunayhteyttä. Kyseessä on vuoden 2020 kestävä uudistus, joka palvelee erityisesti työ- ja opiskelu- ja vapaa-ajan matkustamista. Rakastu raiteisiin -kampanjan tavoitteena on junailla vuorot vakituisiksi ja monipuolistaa pysyvästi pirkanmaalaisten liikkumisen mahdollisuuksia. Raideliikennettä reipastamassa ovat Pirkanmaan liitto, VR, Nysse, Tampere, Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä, Akaa, Juupajoki, Lempäälä, Kangasala, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano ja Sastamala.

Junavuorojen suosio ratkaisee, jatketaanko uusia vuoroja myös 2020 jälkeen, pisimmillään kesään 2022 asti. Matkustamalla vaikutat lähijunakokeilun jatkoon – hyppää siis junan kyytiin ja rakastu raiteisiin!

Lue lisää 2.12. julkaistusta tiedotteesta

Lisätietoa junalla matkustamisesta, aikatauluista ja reiteistä: vr.fi