Asemat ja aika­taulut

Junalla liikut lähes kaikkialle Pirkanmaalla

Pirkanmaan alueella moni paikka on vain junamatkan päässä. Liikut kätevästi esimerkiksi Parkanoon, Lempäälään, Toijalaan tai Sastamalaan. 15. joulukuuta alkaen liikkuminen raiteilla paranee entisestään, kun Tampereen ja lähipaikkakuntien välille saadaan yhteensä 25 uutta lähi- ja kaukojunavuoroa joka arkipäivä. Näistä 14 ajaa Tampereen ja Nokian välillä ja 9 Tampereen ja Toijalan välillä.

Katso oman asemasi aikataulu täältä

Lempäälään, Nokialle ja Orivedelle suuntautuvat junavuorot löytyvät nyt myös reittioppaasta. Reitityksessä voi valita kulkumuodoksi junan, ja myös juna-asemat ovat näkyvissä pysäkkeinä. Junareitit näkyvät reittioppaassa kokonaisuudessaan, eli esimerkiksi Helsinkiin asti.

Katso junavuorot reittioppaasta

 

Kartta Pirkamaan raideliikennereiteistä ja -asemista.

Lähiliikenteessä hyödynnetään lähi- ja kaukojunia

Uusien lähijunavuorojen linjatunnus on M niin kuin Manse. Osa vuoroista kulkee koko reitin Nokia-Toijala-välillä  ja osa vain Tampere-Nokia ja Tampere-Toijala-väleillä. Tesoman seisake avataan 2020, jonka jälleen M-juna alkaa pysähtyä myös siellä. Lisäksi Tampereen ja Toijalan välillä kulkee R-junia, jotka jatkavat Hämeenlinnan kautta Riihimäelle asti. Osa R-junista kulkee myös Helsinkiin saakka. Pirkanmaan sisällä kulkee myös Pendolino- (S)  ja Intercity -junia, joita voit hyödyntää lähijunailussa.

Lue lisää VR:n M-junasta

Lippua vaille
valmis?