Asemat ja aika­taulut

Junalla liikut lähes kaikkialle Pirkanmaalla

Pirkanmaan alueella moni paikka on vain junamatkan päässä. Liikut kätevästi esimerkiksi Parkanoon, Lempäälään, Toijalaan tai Sastamalaan. 15. joulukuuta 2020 alkaen liikkuminen raiteilla paranee entisestään, kun Tampereen ja lähipaikkakuntien välille saadaan yhteensä 25 uutta lähi- ja kaukojunavuoroa joka arkipäivä. Näistä 14 ajaa Tampereen ja Nokian välillä ja 9 Tampereen ja Toijalan välillä.

Katso oman asemasi aikataulu täältä

VR liikennöi lähijunavuorot linjatunnuksella M reiteillä Tampere – (Tesoma) – Nokia, Tampere – Lempäälä – Viiala- Toijala ja Nokia – Tampere – Lempäälä – Viiala – Toijala. Tesoman seisake saataneen käyttöön syksyllä 2021. Lisäksi Tampereen ja Toijalan välillä kulkee R-junia, jotka jatkavat Hämeenlinnan kautta Riihimäelle asti. Osa R-junista kulkee Helsinkiin asti.

Junissa voi matkustaa joko VR:n lipputuotteilla tai Nyssen kausilipulla alueella (yhteysvälit Nokia – Tampere, Lempäälä – Tampere, Orivesi – Tampere). Nyssen kausiliput ovat käytössä 3.2.2020 alkaen. Muistathan, että Toijala ja Viiala eivät kuulu Nyssen toiminta-alueeseen.

Katso junavuorot VR:n sivuilta

Lue lisää junalipuista

 

Lähiliikenteessä hyödynnetään lähi- ja kaukojunia

Uusien lähijunavuorojen linjatunnus on M niin kuin Manse. Osa vuoroista kulkee koko reitin Nokia-Toijala-välillä  ja osa vain Tampere-Nokia ja Tampere-Toijala-väleillä. Tesoman seisake avataan 2020, jonka jälleen M-juna alkaa pysähtyä myös siellä. Lisäksi Tampereen ja Toijalan välillä kulkee R-junia, jotka jatkavat Hämeenlinnan kautta Riihimäelle asti. Osa R-junista kulkee myös Helsinkiin saakka. Pirkanmaan sisällä kulkee myös Pendolino- (S)  ja Intercity -junia, joita voit hyödyntää lähijunailussa.

Lue lisää VR:n M-junasta

Koronavirus vaikuttaa junamatkustamiseen

VR:n infosivulta löydät kootusti kaikki poikkeusajan junamatkustamisesta. 
Huolehditaan yhdessä turvallisesta matkustamisesta!  

Lippua vaille
valmis?